top of page
Search

SAVO VAIKO ASMENYBĖS SUPRATIMAS

Kiekvienas vaikas turi savo individualią asmenybę, kuri veda jį per gyvenimą. Knygos “The Child Whisperer,”autorė Carol Tuttle pripažįsta šį faktą ir vadina jį „įgimta jūsų vaiko energija“.


Neįmanoma vaikus suskirstyti į TIK 4 tipus. Kaip tėvai, galite pamanyti, kad beprotiška idėja suskirstyti vaikus į vieną tvarkingą dėžutę. Vaikai turi visų šių asmenybių mišinį, tačiau tyrimai rodo, kad vaikai turi vieną dominuojantį energijos tipą, kaip Tuttle vadina savo knygoje.



Žinodami vyraujančią savo vaiko energiją, tėvai gali nutiesti kelią bendram vaiko vystymuisi, naudodamiesi Pamakid's užduotimis ir įpročių formuotoju.

Čia yra keturi vaikų asmenybės tipai:

Kaip buvo minėta anksčiau, nors vaikai gali parodyti visų keturių tipų asmenybės bruožus, vienas dažniausiai yra dominuojantis.


1 tipas: linksmas vaikas

Linksmas vaikas yra trykštantis, ryškus ir socialus. Jis kupinas idėjų, žaismingas ir judrus.

Kai jie atsisako ramiai sėdėti arba pertraukia jus, kad pasisakytų, jų energija gali būti vertinama kaip trūkumas. Tėvai, kurie savo vaikų charizmą laiko privalumu, o ne silpnumu, padės jiems tapti laimingais suaugusiais su gera vaizduote.


Jei jūsų vaiko asmenybė apima šiuos dalykus kaip dominuojantį jų asmenybės elementą, jis gali turėti linksmo vaiko asmenybę:

Jis smalsus ir mėgsta liesti bei tyrinėti. Jam patinka triukšmauti, juoktis ir žaisti. Jis kūrybingas, trokštapatenkinti kitus - džiaugiasi matydamas kitus laimingus ir ypač reikalauja, kad jus būtumėte laimingi.

PAMAKID bibliotekoje yra šimtai užduočių, padedančių jiems paversti savo energiją įgūdžiais. Linksmas vaikas mėgaujasi socialinėmis užduotimis ar namų apyvokos darbais, į kuriuos įtraukti kiti šeimos nariai. Jam patinka būti giriamam už savo idėjas, o „Pamakid“ atlygio mechanizmas paskatins jį išsiugdyti produktyvų įprotį, kuris pavers jo energiją įgūdžiu.

Registruokitės ir gaukite išskirtinį kvietimą išbandyti mūsų programėlę.


2 tipas: jautrus vaikas

Jautrus vaikas turi natūralią ramybę ir lengvą asmenybę. Jis kartais vadinamas šeimos „taikdariu“, nes jamnepatinka konfrontacija ir konfliktai.

2 tipo vaikas yra jautrus ir jo jausmai yra gerai matomi. Paprastai jis būna tylesnis ir jam visada liepiama „kalbėti garsiau“ arba „skubėti“. Jis atlieka visus darbus savo tempu.

Kai tėvai paprašo savo 2 tipo vaiko susitvarkyti kambarį ir po 15 minučių grįžę pamato, kad jis vis dar nesutvarkytas, jie gali susierzinti. Lengviau suprasti, kodėl jūsų vaikas daro tai, ką daro, kai žinote jam būdingą „jautrią“ asmenybę.


Kai kurie įrodymai, kad galite turėti jautrų vaiką: Jo elgesys natūraliai ramus. Jam patinka planuoti ir planavimas kartais labai užtrunka. 2 tipo vaikas yra dažniausiai susirūpinęs; jam patinka žinoti, ko tikėtis kiekvienoje situacijoje, kad galėtų tam pasiruošti.


PAMAKID bibliotekoje yra užduočių, kurios tiks jautrios asmenybės vaikui. Pamakid įpročių formuotojas taip pat paskatins jautrų vaiką naudoti nedominuojančią smegenų pusę, kad atliktų sudėtingesnes užduotis.

Registruokitės ir gaukite išskirtinį kvietimą išbandyti mūsų programėlę.


3 tipas: ryžtingas vaikas

Ryžtingas vaikas iš prigimties yra fiziškai aktyvus ir… užsispyręs. Jis arba ji gimė turėdama norą atlikti darbus, paprastai tik jiems būdingu būdu. 3 tipo vaikui paprastai sakoma „nusiraminti“ arba „nustoti būti tokiam reikliam“.

Jūs žinote, kad turite ryžtingą vaiką, jei:

Jis turi stiprią valią. Jis siekia kelių didelių tikslų vienu metu. Ryžtingas vaikas yra natūraliai aktyvus ir azartiškas - jis pasiruošęs eiti, daryti ir tyrinėti! Jis nori išbandyti lyderio pozicijas mokykloje, namuose ar darbe. Jis motyvuoja save, o ne kitus.


Ryžtingas vaikas pats gali susidoroti su Pamakid užduočių biblioteką be tėvų didelio įsikišimo. Jis gali būti tas, kuris šokinės nuo vienos užduoties prie kitos ir jam tai patiks. Kaip tėvai, jums būtų malonu matyti, kaip joįgūdžiai produktyviai auga.



Ryžtingas vaikas pats gali susidoroti su Pamakid užduočių biblioteką be tėvų didelio įsikišimo. Jis gali būti tas, kuris šokinės nuo vienos užduoties prie kitos ir jam tai patiks. Kaip tėvai, jums būtų malonu matyti, kaip joįgūdžiai produktyviai auga.


4 tipas: rimtas vaikas

Rimtas vaikas yra logiškas, savarankiškas ir susikaupęs. Žmonės visada stebisi, koks „brandus jis yra savo amžiui“. Jis yra daugelio dalykų ekspertas ir tuo mėgaujasi. Rimtas vaikas turi įgūdžių tapti perfekcionistu.

Ar norite sužinoti, ar jūsų vaikas yra rimtas? Keletas šios asmenybės bruožų:

Jis ne toks žaismingas kaip kiti vaikai. Jis gali būti gana griežtas ir nelankstus, kai reikia atlikti darbus. Jis ar ji yra įgimtas perfekcionistas. Jo idėjos, kaip ką nors padaryti geriau, dažnai sulaukia kritikos.


Vienas tipas, tinkantis visiems auklėjimo stiliams, nėra pats efektyviausias. Atsižvelgiant į jų asmenybę, vaikai gali būti lavinami pramogų keliu, siekiant auginti produktyvius įgūdžius.


Štai kodėl Pamakid programėlė skirta geriausiam produktyvumo ir įpročių formavimo įrankiui kurti, kad motyvuotų vaikus ir tėvus kartu kurti geresnę šeimos ateitį.


Mūsų programėlė bus prieinama tik išskirtiniams vartotojams, kad jie galėtų ją išbandyti. Registruokitės ir gaukite išskirtinį kvietimą išbandyti mūsų programėlę.



References:






7 views0 comments
bottom of page